magazine fizice vs online

E mai bine sa cumperi din magazine fizice sau online – avantaje si dezavantaje

magazine fizice vs online

O saptamana mai lipseste pana la Black Friday 2018, dar, desi nu este inca 23 noiembrie, unele magazine fizice si online au lansat deja oferte atractive. Initial, Black Friday a vizat exclusiv magazinele fizice si Cyber Monday ​​(luni, 26 noiembrie) cumparaturile online, acum, puteti cumpara de Black Friday online.

Preferati mai mult sa vizitati un magazin fizic sau sa faceti cumparaturi online? Acestea sunt doua forme de consum foarte diferite si, desi fiecare are avantajele si dezavantajele sale, este important sa cunoastem diferentele cele mai remarcabile pentru a sti care model este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Avantajele magazinului fizic

1. Sfaturi personale. Daca doriti sa cumparati, de exemplu, un smartphone nou si sa nu intelegeti prea multe despre subiect, personalul specializat al magazinului va poate arata dispozitivele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

2. Mergeti, incercati, platiti si achizitionati. Cand cumparati intr-un magazin fizic, puteti incerca acea piesa de imbracaminte sezoniera pe care o doriti atat de mult in acest moment si, daca va place, o cumparati imediat.

3. Puteti verifica starea articolelor. In cazul magazinelor fizice, puteti sa vedeti starea articolelor inainte de a plati, insa, daca cumparati online, veti fi surprinsi cand deschideti pachetul. Daca se intampla acest lucru, incepe o alta procedura greoaie: returnarea.

4. Returnare confortabila. Daca doriti sa returnati un produs, mergeti la magazinul de unde l-ati cumparat. In cazul achizitiilor online, este mai complicat, deoarece trebuie sa trimiteti pachetul inapoi companiei si sa asteptati din nou pentru expediere.

5. Aveti o idee mai exacta a ceea ce cumparati. In plus, ne asiguram ca stocul ramane. Nu este pentru prima data cand o persoana include un obiect in cosul de cumparaturi al site-ului si atunci cand este gata sa confirme, avertizeaza ca produsul a fost deja vandut.

Avantajele magazinului online

1. Puteti compara preturile. Comparati preturile intre diferite magazine, rapid si usor, cautand cea mai economica alternativa pentru dvs. si fara a fi nevoie sa parasiti casa.

2. Ideal pentru produse specifice. Daca doriti sa cumparati un articol foarte specific, internetul poate fi singura optiune prin care il puteti obtine.

3. Cumparaturi in intreaga lume. De asemenea, in functie de locul in care locuiti, poate cautati ceva ce nu este in localitatea dvs. sau chiar in tara dvs. Internetul va permite sa faceti cumparaturi practic in intreaga lume.

4. Deschis 24 de ore. Spre deosebire de magazinul fizic, magazinul online este disponibil pentru client in orice moment al zilei.

5. Economisiti bani. Desi in majoritatea cazurilor, la cumparaturile online trebuie sa platiti costurile de expediere, puteti gasi oferte excelente la care companiile ofera transportul gratuit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>