invitatii nunta

Cum sa organizati o lista de oaspeti pentru nunta

Pe cine sa invitam la nunta si pe cine nu? Cu siguranta este una dintre cele mai dificile decizii atunci cand vine vorba de organizarea unei nunti, dar este necesara.

Cu toate ca doriti sa invitati pe toata lumea, o nunta implica o cheltuiala financiara mare si, daca nu aveti nicio problema cu privire la asta, va trebui sa faceti o selectie a oaspetilor.

Cum sa organizati o lista de oaspeti pentru nunta

1) Numarul de invitati ar trebui sa fie primul lucru la care va ganditi cand incepeti organizarea unei nunti. Nu este acelasi lucru pentru a pregati o nunta pentru 50 de persoane ca una pentru 400 de persoane.

2) Nu incercati sa invitati pe toata lumea. Știm ca uneori este complicat, dar trebuie sa alegeti.

3) Incepeti prin a face o lista individuala, atat mirele cat si mireasa, cu oamenii importanti din viata dvs. (cei mai apropiati prieteni si familie) si comparati-le cu numarul initial la care va ganditi.

O alta optiune este cresterea listei initiale. Este una sa nu vreti sa cheltuiti prea multi bani si altul sa permiteti oamenilor importanti sa lipseasca. Retineti ca un oaspete isi poate anula participarea, astfel incat poate exista un loc liber.

4) Grupati oaspetii pe categorii, adica familie, prieteni, colegi … Va va ajuta in organizarea intregii nunti. Scrieti toate acestea intr-un caiet pentru a nu pierde date importante.

5) Determinati dimensiunea spatiului. Numarul de persoane pe care le puteti invita poate fi determinat in functie de locul unde veti face nunta. Daca decideti asupra unei anumite locatii, intrebati cate persoane puteti primi.

6) In cele din urma, trimiteti invitatiile. Puteti sa le trimiteti fiecarui oaspete cu o luna inainte. Amintiti-va ca este probabil ca 10% dintre oaspeti sa nu poata participa, fie pentru ca locuiesc departe sau pentru ca au alte angajamente, astfel incat comandati aproximativ 15 sau 20 mai multe invitatii daca trebuie sa inlocuiti acele persoane care nu pot veni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>