bvcvb

Ce se întâmplă dacă amesteci alcoolul cu băuturile energizante

Weekend-ul este aici! După o săptămână aglomerată și ocupată la birou, este timpul să vă distrați. Pentru majoritatea dintre noi ideea de distracție stă în jurul actului de băut. Dar, dacă plănuiți o petrecere unde alcoolul este amestecat cu băuturi energizante? Poate doriți să citiți acest lucru. Potrivit unei noi cercetări, amestecarea alcoolului cu băuturi energizante cu cafeină ar putea crește riscul de accidentări și răniri.

O echipă de cercetători de la Centrul de Studii de dependență din cadrul Universității Victoria din BC (CARBC) din Canada, a analizat 13 studii pe tema băuturilor alcoolice și energizante, publicate între 1981 și 2016.

10 din cele 13 studii care corespund criteriilor au arătat dovezi de asociere între consumul de alcool amestecat cu băuturi energetice și un risc crescut de accidentare în comparație numai cu consumul de alcool. Cercetările au inclus, de asemenea, atât răniri neintenționate, cum ar fi căderi sau accidente de mașină și intenționate, cum ar fi lupte sau alte tipuri de violență fizică.

Principalul autor al studiului, Audra Roemer, M.Sc., explică: “De multe ori, atunci când beți, obosiți și vă duceți acasă. Deci, dacă beți alcool amestecat cu băuturi energizante, este posibil să nu vă dați seama cât de intoxicați sunteți și consumați mai mult alcool și vă angajați într-un comportament riscant și practici mai periculoase de băut, datorită mascării făcute de băuturile energizante.

Ea a adăugat, de asemenea, că 3 dintre aceste studii au analizat, de asemenea, dacă asumarea de riscuri sau senzațiile care caută trăsături de personalitate ar putea crește șansele de a vă răni. Ea a spus: “stim ca acestia sunt factori de risc pentru leziunile legate de alcool, iar unele cercetari au sugerat ca oamenii care au aceste trasaturi ar putea rezulta din amestecarea alcoolului si a bauturilor energizante”.

Cu toate acestea, Roemer a subliniat că există o lipsă de cercetare în acest domeniu și variabilitate largă în studiile analizate. Sunt necesare mai multe cercetări pentru confirmarea rezultatelor echipei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>