Ce informatii cauta oamenii despre afaceri

Ce informatii cauta oamenii despre afaceri

Inainte de a pune baza unui parteneriat, atat din punct de vedere a unei persoane juridice, cat si din punct de vedere a unei persoane fizice, dispusa sa achizitioneze serviciile/produsele companiei tale, oamenii sunt din ce in ce mai ingeniosi si apeleaza la un proces de cercetare pentru a se asigura ca intregul proces va decurge conform asteptarilor si la final vei fi multumit.

In zilele noastre internetul ne poate oferi toate informatiile de care avem nevoie, care pot fi descoperite instantaneu, doar prin cateva click-uri.

Astfel, nu este exclus ca si profilul tau de activitate sa fie verificat de catre o serie de persoane anticipat, inainte de a apela propriu zis la serviciile oferite de catre tine.

Trebuie sa acorzi o atentie specifica acestor aspecte si sa te asiguri ca ele sunt conforme, astfel incat sa nu existe probleme care ti-ar putea afecta profitabilitatea si reputatia. Astfel, iata ce aspecte cauta oamenii pe piata si efectele acestora.

Ce informatii cauta oamenii despre afaceri

Perioada de infiintare

Unii oameni sunt extrem de interesati de perioada in care societatea s-a infiintat, asociind acest atribut cu experienta firmei in domeniu. Cu cat firma e mai veche pe piata, cu atat este posibil ca aceasta sa cunoasca mai multa “meserie”. Insa, totodata, firmele mai noi pot veni cu solutii si procedee de lucru mai moderne.

Reputatia

Oamenii cauta intr-adevar persoane si impresii care sa le ofere siguranta psihologica ca firma la care apeleaza ofera serviciile pe care aceasta le afirma. Astfel, daca firma nu are o reputatie foarte buna, e posibil ca acest lucru sa-ti reduca drastic numarul de clienti si viitoar parteneri de afaceri. Orice client si orice partener merita astfel o atentie aparte si sa se bucure de servicii de top de cea mai buna calitate.

Capital

Capitalul firmei este de asemenea important, caci oricine are temerea ca va investi intr-o firma auxiliara cu riscul unor probleme, riscand in acest mod sa-si piarda investitia. Asadar, veniturile firmei pot fi informatii extrem de importante pentru cei din jur.

Stocuri si achizitii

In timp ce unele persoane doresc sa procure anumite materiale la bucata, altii doresc sa achizitioneze articole sau pachete de servicii in sistem engros. Astfel, este foarte important inca de la bun inceput sa stabilesti care este sectorul tinta catre care te adresezi si modalitatea in care doritorii pot beneficia de produse/serviciile tale. De asemenea, o politica  cat mai elaborata a modului de achizitie si retur poate fi atractiva sau din contra, pentru potentialii tai clienti.

Plangeri, cazuri penale

Dincolo de seriozitatea firmei, care este foarte importanta, oamenii vor dori sa stie si daca societatea este implicata in diferite procese de odin penal care i-ar putea “atrage in jos”. Din pacate, piata afacerilor este incerta, asa ca nu e gresit ca o persoana sa se teama pentru investitiile pe care le face si sa-si puna intrebari vaste vizavi de entitatea juridica a acestora. Amenzile neplatite, cazurile de ordin penal si plangerile de acest gen pot fi un minus major la siguranta si la buna functionare a firmei, functionare pe termen lung.

Astfel, nu uita sa fii la curent si sa te ocupi de toate aspectele tehnico-administrative necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>