imprimante 3d

Ce este o imprimanta 3D si cum functioneaza

Imprimantele 3D reprezinta o revolutie tehnologica cu rezultate incredibile si multe promisiuni, atat pentru aplicatiile lor curente, cat si pentru posibilitatile care se deschid spre viitor. Prin urmare, este important sa intelegeti cum functioneaza o imprimanta 3D.

Ce este o imprimanta 3D?
Imprimanta 3D poate fi definita ca un proces de fabricare a aditivilor, care creeaza un obiect fizic dintr-un design digital. Asta inseamna ca, dintr-un proiect desenat prin tehnici digitale, un dispozitiv este responsabil pentru a da corp si volum in urma modelului definit anterior.

Imprimanta 3d este tocmai acel dispozitiv care va depozita material secvential pe o platforma cu capete de injectie dintr-un anumit material, potrivite pentru fiecare tip de obiect care urmeaza a fi fabricat.

Aceasta noua tehnologie permite designerilor sa creeze forme si piese complexe, dintre care multe nu pot fi produse prin metode conventionale de fabricatie.

Fabricarea prin metode aditionale inseamna ca, complexitatea nu mai este un factor care perturba grav costurile de productie. Aceasta inseamna nu numai ca multe lucruri sunt simplificate, ci si ca acestea reduc costurile productiilor complexe.

Cum functioneaza o imprimanta 3d?
Fiecare imprimanta 3D incepe ca un fisier digital de proiectare 3D – ca un plan – pentru un obiect fizic. Incercarea de a imprima fara un fisier de design este ca si cum ati incerca sa imprimati un document pe o foaie de hartie fara un fisier text. Acest fisier de proiectare este taiat in straturi subtiri care sunt trimise apoi la imprimanta 3D, care va plasa un strat de imprimare peste altul pana cand ajunge la obiectul final.

Procesul de imprimare in sine variaza in functie de tehnologie, incepand cu imprimantele de birou care topesc un material plastic si il depoziteaza pe o platforma de tiparire si chiar pe masinile industriale mari care utilizeaza un laser pentru a topi praful de metal la temperaturi ridicate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>