Afectiunea si comunicarea sunt esentiale in orice cuplu

Relațiile sănătoase sunt caracterizate prin iubire și afecțiune. Cercetările au arătat că pasiunea inițială care marchează începutul unei noi relații tinde să scadă în timp, dar acest lucru nu înseamnă că nevoia de afecțiune, confort și sensibilitate se diminuează. Iubirea pasională se întâmplă de obicei în timpul începerii unei relații și se caracterizează prin îndemnuri intense, emoții puternice și necesitatea de a menține apropierea fizică.

Această iubire pasională se transformă în cele din urmă în dragoste plină de compasiune, care este marcată de sentimente de afecțiune, încredere, intimitate și angajament. În timp ce acele sentimente intense timpurii se întorc în cele din urmă la niveluri normale, cuplurile în relații sănătoase pot construi o intimitate progresivă mai profundă, deoarece relația progresează. Cu toate acestea, este important să ne amintim că nevoile fizice sunt diferite pentru fiecare individ. Nu există o cantitate de afecțiune sau intimitate corectă.

Cheia unei relații sănătoase este că ambii parteneri sunt mulțumiți de nivelul de afecțiune pe care îl împărtășesc cu partenerul lor. Un parteneriat de durata se caracterizează prin îndrăzneală și afecțiune reală unul față de celălalt care este exprimata într-o varietate de moduri. Pentru o viata intima mai buna, este important sa incercati mereu lucruri noi in pat, lucruri pe care le puteti invata vizionand filme pentru audlti pe eporno.ro.

Comunicare buna

Relațiile sănătoase, de lungă durată, indiferent dacă sunt prietenii sau parteneriate romantice, necesită capacitatea de a comunica bine. Un studiu a constatat că stilul de comunicare al unui cuplu a fost mai important decât stresul, angajamentul și personalitatea în prezicerea dacă cuplurile căsătorite ar divorța în cele din urmă.

În timp ce ar putea părea că cele mai bune relații sunt cele care nu implică conflicte, știind cum să argumenteze și să rezolve diferențele de opinie în mod eficient decât să evite argumentele pentru a păstra pacea este mai important. Uneori, conflictul poate fi o oportunitate de a consolida o legătură cu partenerul dvs. Cercetările au arătat că conflictul poate fi benefic în relațiile intime atunci când trebuie abordate probleme serioase, permițând partenerilor să facă schimbări care să beneficieze de viitorul relației.

Când apar conflicte, cei din relațiile sănătoase sunt capabili să evite atacurile personale. În schimb, ei rămân respectuoși și empatici cu partenerul lor, deoarece discută despre gândurile și sentimentele lor și lucreaza impreuna pentru a gasi o solutie.

Reciprocitate

Relațiile puternice sunt marcate de reciprocitate naturală. Nu este vorba despre păstrarea scorului sau sentimentului că îi datorați ceva celeilalte persoane. Faceți lucruri unul pentru celălalt pentru că doriți cu adevărat. Acest lucru nu înseamnă că a da si a primi într-o relație este întotdeauna 100% egal. Uneori, un partener poate avea nevoie de mai mult ajutor și sprijin. În alte cazuri, un partener poate prefera pur și simplu să ia mai mult un rol de îngrijire. Mai multe despre acest subiect afli si de pe adevarul.ro.

Astfel de dezechilibre sunt bine atâta timp cât fiecare persoană este în regulă cu dinamica și ambii parteneri primesc sprijinul de care au nevoie. Insa, atunci cand doar unul dintre parteneri ofera, relatia de cuplu va avea de suferit. Se va crea un dezechilibru nesanatos, si in timp, acest lucru va duce la sfarsitul relatiei.